ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στοχευμένη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (TECAR)
Η θεραπεία με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (TECAR) είναι μια νέα, ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ασθενείς που υποφέρουν από νευρομυοσκελετικά προβλήματα.

Συνδυάζει τη χρήση αντιστατικής και χωρητικής ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος, επιταχύνοντας τη φυσιολογική διαδικασία μεταβολισμού των κυττάρων και ανακουφίζοντας από τον πόνο από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και εφαρμόζεται συνήθως σε 3 έως 6 συνεδρίες.

Ο ασθενής από την πρώτη θεραπεία νιώθει άμεση ανακούφιση από τον πόνο, μυϊκή χαλάρωση και μείωση του οιδήματος.

Η εφαρμογή της χωρητικής ραδιοσυχνότητας χρησιμοποιείται σε δομές του σώματος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό, όπως ο μυϊκός, ο αγγειακός κι ο νευρικός ιστός. Η εφαρμογή αντιστατικής ραδιοσυχνότητας δρα σε ιστούς που παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση, όπως οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, ο χόνδρος και τα οστά. Ενδείκνυται για κάθε τραυματισμό του νευρομυοσκελετικού συστήματος.

Οι συχνότερες ενδείξεις της καινοτόμου αυτής θεραπείας είναι: εστιακός μυϊκός σπασμός, μυαλγία, μυοπεριτοναϊκό σύνδρομο (trigger point), τενοντίτιδα, μετατραυματικό οίδημα, αυχεναλγία, οσφυαλγία, διαστρέμματα, παγωμένος ώμος, πελματιαία απονευρωσίτιδα.

ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο είναι ακάλυπτο (δεν έχει επίστρωση) και η θεραπεία δρα στα τμήματα του μυοσκελετικού συστήματος που έχουν μεγάλη αντίσταση (μύες, τένοντες, οστά).

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Το χωρητικό ηλεκτρόδιο επικαλύπεται από ένα μονωτικό υλικό και η θεραπεία επικεντρώνεται στα επιφανειακά μέρη του σώματος που περιέχουν μεγάλη ποσότητα υγρού.

Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας τα πλεονεκτήματα της TECAR, προκύπτουν από το γεγονός ότι το ρεύμα δεν μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης, της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Δρα σε βάθος, αυξάνει την αιματική ροή και την οξυγόνωση των ιστών. Αυξάνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την ελαστικότητα του μυϊκού και τενοντώδη ιστού.

Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σήματος.